U Samoboru otkazane manifestacije zabavnog karaktera
Jeste li znali da najbolji čvarci dolaze iz Samobora?
Čvarci su dio hrvatske kulinarske tradicije i pravi dragulj naše gastronomije. Radi se o jelu od prženog svinjskog masnog tkiva. Tradicionalno, čvarci se pripremaju kuhanjem komadića slanine i masnog mesa u metalnom kotlu. Tijekom kuhanja, mast se istopi i ocijedi a sitni komadi mesa i masnoće se prže i suše.
I Samobor se ponosi proizvodnjom čvaraka. Naime, Frelimo obrt, osnovan 2003. godine, nastavljač je obiteljske mesarske tradicije i orijentiran isključivo na proizvodnju svinjske masti i čvaraka. Spoj tradicionalnih znanja, sustavnog održavanja zdravstvene ispravnosti i visoke kakvoće proizvoda te mogućnost svakodnevnih isporuka velikih količina svježe robe, rezultirali su ogromnom popularnošću samoborskih čvaraka i masti.
Frelimo je trostruki dobitnik priznanja Superior Taste Award koje u Bruxellesu dodjeljuje International Taste&Quality Institute. Također, na 84. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu 2017. Frelimo je osvojio 3 zlatne medalje za kvalitetu čvaraka te dizajn ambalaže.
Detaljne informacije potražite na www.frelimo.hr.
Foto: Facebook stranica Frelimo čvarci
Objavljeno: 02.11.2021.