T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Novi uspjeh Streličarskog kluba Samobor

Veronica''s Cup - Ivana Mavračić osvojila broncu

Novi uspjeh Streličarskog kluba Samobor

U nedjelju 2. lipnja je u Kamniku završio Veronicas Cup, međunarodni streličarski bodovni turnir za svjetsku rang ljestvicu. U prekrasnom krajoliku podno Alpa proteklih su pet dana 332 streličara iz cijeloga svijeta odmjeravali svoje snage kako bi osvojili bodove na svjetskoj rang ljestvici.

Streličarski klub Samobor je na turniru imao četiri predstavnice. U najmlađoj, kadetskoj kategoriji, Antonija Mavračić natjecala se u stilu zakrivljenog luka, a Ivana Mavračić i Gita Fundelić u stilu složenog luka. Lana Koller nastupila je u konkurenciji seniorki složenog luka. 

Djevojkama uistinu nije bilo lako pucati jer je većinu vremena bilo hladno i padala je jaka kiša. U kvalifikacijskom dijelu je Ivana Mavračić zauzela 3., Gita Fundelić 5., a Antonija Mavračić 25. mjesto, dok je Lana koller bila 14. 

U eliminacijama je Lana zaustavljena u osmini finala, kad je od nje bila bolja Filipinka Andrea Robles. Lana Koller je u konačnici zauzela 9. mjesto.
Antoniju Mavračić je u šesnaestini finala zaustavila Javurkova Ema iz Češke te je natjecanje završila na 17. mjestu.
Gita Fundelić je izgubila meč za ulazak u polovinu finala protiv Maye Fuccaro iz Italije te je u konačnici zauzela 5. mjesto.
Ivana Mavračić došla je najdalje od svih Samoborki. U polovini finala izgubila je u meču za ulazak u borbu za zlato od Mare Mihociu iz Rumunjske. Nakon tog u finalnoj je borbi za broncu pucala i pobijedila protiv Slovakinje Andree Palitefkove. Ivana, koja je početkom godine ušla u sastav Hrvatske juniorske streličarske reprezentacije, u tom je meču puknula svoj osobni rekord i osvojila svoju prvu međunarodnu medalju. 

Objavljeno: 03.06.2024.