Predstavljanje i njegovanje tradicijskog načina proizvodnje gastronomske delicije – autohtone samoborske češnofke, te poticanje na uživanje u tradicionalnim proizvodima samoborskog kraja.
Lokacija: Kleščićeva ulica
Organizator: Grad Samobor
Predstavljanje i njegovanje tradicijskog načina proizvodnje gastronomske delicije – autohtone samoborske češnofke, te poticanje na uživanje u tradicionalnim proizvodima samoborskog kraja.
Lokacija: Kleščićeva ulica
Organizator: Grad Samobor
Drevni običaj kićenja bukove grane uz izvore vode.
Lokacija: Vugrinščak
Organizator: JU Zeleni prsten Zagrebačke županije
opširnijeI ove će se godine kititi Majuš na glavnom samoborskom trgu. Stari samoborski običaj, prije dvanaest godina obnovili su članovi ogranka MH Samobor.
Lokacija: Zdenac na Trgu
Organizator: Ogranak Matice hrvatske Samobor, Etno Fletno
opširnijeKićenje majuša, mladog bukovog drveta, uz sudjelovanje članova udruge Etno Fletno. To je stari samoborski običaj koji se njegovao do sredine prošloga stoljeća, a članovi Ogranka Matice hrvatske Samobor obnovili su ga prije 10-ak godina.
Predstavljanje i njegovanje tradicijskog načina proizvodnje gastronomske delicije – autohtone samoborske češnofke, te poticanje na uživanje u tradicionalnim proizvodima samoborskog kraja.
Predstavljanje i njegovanje tradicijskog načina proizvodnje gastronomske delicije – autohtone samoborske češnofke, te poticanje na uživanje u tradicionalnim proizvodima samoborskog kraja.
Drevni običaj kićenja bukove grane uz izvore vode.
I ove će se godine kititi Majuš na glavnom samoborskom trgu. Stari samoborski običaj, prije dvanaest godina obnovili su članovi ogranka MH Samobor.
Kićenje majuša, mladog bukovog drveta, uz sudjelovanje članova udruge Etno Fletno. To je stari samoborski običaj koji se njegovao do sredine prošloga stoljeća, a članovi Ogranka Matice hrvatske Samobor obnovili su ga prije 10-ak godina.